Tuesday, October 7, 2008

Kaffe

Kaffi er viktig!
"Hvordan skal vi klare oss uten kaffe?"spør Mummitrollet i "Kometen kommer" etter at kaffekjelen forsvant utfor stupet.
Den norske holdningen: "Det går ned!" er knyttet til mange av livets kulinariske situasjoner. Vi er ikke akkurat bortskjemte her i landet. Og det er mye positivt å si om det, men når vi nå etterhvert har råd til å bruke litt penger, kan vi kanskje se oss tjent med å slå på smaksløkene når vi skal spise eller drikke noe.
Det er sikkert bra å være prisbevisst, men ikke hvis det går ut over kvaliteten. Å drikke hjemmebrent, eller nylig gjæret vin er ingen glede, så vi lar det heller være. Kaffen i butikken er billig, men stort sett av ganske dårlig kvalitet. Hvis du skal ha god kaffe må du betale mer. Og pengene renner uansett inn i kassa til importørene.

Derfor er det bra at det går an å skaffe seg god kaffi uten å være med på utbyttinga.
En kan for eksempel handle direkte fra:
http://www.wild-tracks.com/kaffe.htm

Nå er som kjent smaken forskjellig, men med førti års erfaring som kaffidrikker, vil jeg påstå at dette er den beste kaffen jeg har smakt.

2 comments:

Nikolai said...

Det er en kjempegod idé, ettersom kaffebønder blir utnyttet voldsomt overalt i verden der kaffe dyrkes. Det hadde vært fint om man kunne fått organisert det på et større plan, slik at flere i Europa kjøpte direkte fra bøndene, istedet for selskaper som Friele osv. Hvis meste parten av pengene går direkte til bøndene kunne folk i land som Tanzania hatt en bedre sjanse til å kjempe tilbake mot IMF og Verdens Banken når de kommer med låna og de urimelige kravene sine. Det er verdt å kjempe for uten tvil.

thyge said...

Enig. Det bør også spres videre til f.eks. klesbransjen. I det hele tatt bransjer der mange vanlige folk forbruker mye. Mange forbrukere betyr stor mulighet for å påvirke enkeltpersoner til å ta et ansvar. Jeg tror det kan få stor betydning hvis folk nekter å kjøpe klær lagd av slaver.